HelmiPalvelut-Laura

Helmipalvelut uudistuvat-Päivätoimintaa ikäihmisille Nummelaan!

Mikä yhdistää Helmen uutta palvelukattausta? Vastaus tähän kysymykseen on varsin helppo: ikäihmisten toimintakykyä tukeva virkistävä ryhmätoiminta. Kohderyhmänä ovat erityisesti kotona asuvat ikääntyneet, mutta lisäksi ohjattua ryhmätoimintaa saatavilla myös palveluasumisen piirissä oleville vanhuksille sekä etäyhteydellä että livenä ns. Helmen lähitoiminta-alueella.

Helmessä on työstetty syksy 2022 uutta palvelukattausta, jossa keskiössä on yksityinen ikäihmisten päivätoiminta Nummelassa. Kotipalvelun keikkatyön ohella ja varsin pitkän pohdinnan jälkeen minulle syntyi ajatus ikäihmisten päivätoimintaryhmistä, joiden tavoitteena on yksinäisyyden vähentäminen ja kotona asumisen tukeminen. Alueeltamme puuttuu erityisesti omaishoidettaville tukea tuova säännöllinen ryhmätoiminta, jolla omaishoitaja saa samalla omaa aikaa. Lisäksi kotona asuville senioreille, jotka tarvitsevat mielekästä tekemistä ja ystäviä tuetussa pienryhmässä on selkeä tarve.

Vihdin alueen omaishoitoperheitä ja ikäihmisiä sekä erilaisia senioreiden parissa työskenteleviä sidosryhmiä kuunnellen olemme työstäneet asiaan Helmessä eteenpäin ja haemme parhaillaan toiminnalle lupia. Joulukuussa 2022 tai viimeistään tammikuussa 2023 on tarkoituksena käynnistää ensimmäiset Helmi Päivätoiminta-ryhmät ja Omaistuvat.

Innolla odotamme, millaiset ryhmät saamme käyntiin Nummelan Työväentalon Rientolan tunnelmallisessa kahvihuoneessa… jossa muuten ei ole vitivalkoiset seinät! Olen itse erityisen innostunut siitä, että saan tuleviin ryhmiin rinnalleni kokeneen Satu-ohjaajan, jonka kanssa olemme myös aiemmin tehneet yhteistyötä ja ajatuksemme hyvästä ikääntymisestä ja päivätoiminnasta ovat samansuuntaisia.
Ps. Helmi Päivätoiminnan ja Omaistupien mainoksia jaetaan mm. kauppojen seinille Vihdissä tällä viikolla…. 😊

Mainiota marraskuun jatkoa kaikille!

Iloisin terveisin,
Laura & Helmitiimi