Vanhusten päivätoiminta Vihdissä

 • Mielekästä päivätoimintaa ikäihmisille ja omaishoidettaville
 • Seuraa ja hauskaa tekemistä vanhukselle ohjatussa Helmi Päivätoiminnassa
 • Toimintakykyä ylläpitävää toimintaa omaishoidettavalle Helmi Omaistuvalla

Iloa ja virkistystä vanhuksille päivätoiminnasta

Etäpalvelu Helmi toteuttaa välittävää ja innostavaa ikäihmisten päivätoimintaa. Helmi Päivätoiminnan ja Omaistupien tarkoituksena on tarjota yli 65-vuotiaille vihtiläisille ikäihmisille sekä omaishoidettaville vertaisseuraa sekä mielekästä kotona asumista tukevaa tekemistä.

Omaistuvilla tuetaan erityisesti ikääntyneiden omaishoitoperheiden jaksamista, kun omaishoitaja saa tuoda omaishoidettavan tupatoimintaan ja käyttää tämän ajan esimerkiksi lepohetkeen, asioimiseen tai omaan harrastukseen.

Ryhmätoiminta mahdollistaa aina kotoa poispääsyn ja uusia kontakteja omaishoidettavalle.

Etäpalvelu Helmi Vanhuspalvelut

Päivätoiminta auttaa ylläpitämään ikääntyneen toimintakykyä

Moni ikääntynyt kärsii yksinäisyydestä, joka voi vaikeuttaa kotona selviytymistä ja alentaa toimintakykyä. Myös omaishoitajat tarvitsevat tukea omaan jaksamiseensa ja vaihtoehtoja omaishoidon vapaan järjestämiseen.

Vihdissä ei kuitenkaan ole enää vuosiin ollut ikäihmisten kuntouttavaa päivätoimintaa. Siksi päätimme käynnistää loppuvuodesta 2022 Nummelassa Helmi Päivätoiminnan sekä Omaistuvat, jotka ovat yksityistä päivätoimintaa ikäihmisille ja omaishoitoperheille.

Me Helmessä haluamme mahdollistaa alueemme seniorille onnistuneen ja arvokkaan ikääntymisen, jossa ei tarvitse olla pakotetusti yksin ja vailla tekemistä. Aktiivisten ihmisten Vihti kuuluu meille kaikille!

Miksi valita Helmi Päivätoiminta ja Omaistuvat?

 • Helmi tarjoaa ikääntyneelle hauskaa toimintakykyä tukevaa tekemistä ohjatulla ryhmätoiminnalla, jossa tavataan viikoittain tutussa porukassa kasvotusten. 
 • Helmi antaa tukea ja virkistystä omaishoitoperheille – niin omaishoitajalle kuin omaishoidettavalle ja mahdollisuuden kotoa poistumiseen.
 • Ryhmätoimintamme tarjoaa sopivan tekemisen lisäksi vertaisseuraa ja uusia ystäviä omaishoidettaville. 
 • Päivätoiminnan kautta yksin asuva tai yksinäinen seniori löytää vertaistukea ja uusia kontakteja elämäänsä. 
 • Ryhmät soveltuvat myös asiakkaille, joiden on haastavaa osallistua kodin ulkopuoliseen toimintaan ilman tukea.   

Tule mukaan nauttimaan Helmihetkistä ja tilaa itsellesi tai läheisellesi kuukausikortti Helmi Päivätoimintaan tai Omaistuville!

Tutustu palveluihimme

Helmi Päivätoiminta


Mitä?

Toimintakykyä ja kotona asumista tukevaa päivätoimintaa vanhuksille Vihdin Nummelassa. Tarjolla on virkistävää ja iloista tekemistä viikoittain sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ohjaamana.

Järjestämme vaihtelevasti keskusteluun, vertaistoimintaan, visailuun ja pelailuun perustuvaa toimintaa sekä liikunnallisempaa toimintaa, kuten tuolijumppaa. Pyrimme myös järjestämään kohdennettua toimintaa eri käyttäjäryhmille, kuten yksinasuville senioreille ja miehille.

Lisäksi järjestämme kaikille avointa musiikkipainotteista Helmi Sävel -ryhmätoimintaa, jossa ikääntyneet pääsevät yhdessä harrastamaan yhteislaulua, karaokea ja erilaisia musiikkipelejä. Kaikki ryhmämme sisältävät päiväkahvitarjoilun.

Kenelle?

Helmi Päivätoiminta soveltuu yli 65-vuotiaille senioreille, jotka tarvitsevat mielekästä tekemistä ja lisää sosiaalisia kontakteja. Erityisesti yksin asuvat ja yksinäiset seniorit saavat ryhmistämme sisältöä arjen iloksi ja siten kohennettua toimintakykyään.

Tavoitteenamme on, että säännöllinen osallistuminen ryhmiimme vähentää yksinäisyyden tunnetta ja mahdollistaa ikäihmisten pidemmän kotona asumisen.

Milloin?

Helmi Päivätoimintaa järjestetään joka viikko sekä arkiaamuisin että iltapäivisin. Lisätietoja löydät Helmen ohjelmakalenterista (tulossa).

Hinta?

Vanhusten päivätoimintaan osallistutaan kuukausikortilla. Kuukausikortin saaminen ilman arvonlisäveroa edellyttää palvelusopimusta.

Helmi Päivätoiminnan kuukausikortit ovat toiminnan alussa 150 €, sisältäen 90 min. ryhmätoimintaa viikoittain (tuntihinta 25 €).

Palvelusetelin myötä vuonna 2023 ryhmien kestot laajenevat.

Jos ryhmään osallistuja tarvitsee kuljetuksen, maksu suoritetaan aina erikseen kuljettajalle. Kuukausikortti sisältää päiväkahvit ryhmässä.

Avoimet Helmi Sävel -päivätoimintaryhmät

Helmi Sävel -ryhmät ovat kestoltaan 75 min ja niihin voi tulla kuka vain, joka pärjää itsenäisesti ryhmissä ja pääsee itsenäisesti tai omilla kuljetuksilla mukaan ryhmiin.

Helmi Sävel -ryhmissä on aina 1 ohjaaja paikalla. Tarjolla päiväkahvit.

Kuukausikortin hinta on 125 € / kuukaudessa palvelusopimuksella (alv. 0 %).

Tutustu palveluihimme

Helmi Omaistupa


Mitä?

Virkistävää päivätoimintaa omaishoidettaville Helmi Omaistuvilla Vihdin Nummelassa. Omaishoitaja voi omaistupien ajan esimerkiksi levätä, harrastaa tai asioida ja näin saada lisää tukea ja voimavaroja omaishoitajan työhön.

Ryhmissämme on osallistujien määrän mukaan kaksi ohjaajaa aina mukana. Ohjaajamme ovat aina sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita henkilöitä.

Kenelle?

Omaistupien alkuvaiheessa ryhmät painottuvat omaishoidettaviin, jotka ovat lievästi tai keskivaikeasti muistisairaita.

Päivätoimintaryhmien tapaan ohjelma vaihtelee viikoittain ja jokaisella kerralla on aina virkistävää ja iloista tekemistä. Omaistuvilla painopiste on musiikissa sekä muistin aktivoinnissa erilaisilla peleillä ja ohjatuilla keskusteluilla.

Milloin?

Omaistupia järjestetään joka viikko sekä arkiaamuisin että iltapäivisin. Omaistuvat löydät ohjelmakalenterista (tulossa).

hinta?

Omaistuville osallistutaan joko kuukausikortilla tai kertamaksulla (48 €). Kuukausikortin saaminen ilman arvonlisäveroa edellyttää palvelusopimusta.

Helmi Omaistupien kuukausikortit ovat toiminnan alussa 150 €, sisältäen 90 min. tupatoimintaa viikoittain (tuntihinta 25 €). Omaistuville osallistuvat saavat aina päiväkahvitarjoilun ryhmässä.

Jos omaistuville osallistuja tarvitsee kuljetuksen, maksu suoritetaan aina erikseen kuljettajalle.

Hakeudumme omaishoidon vapaan palvelusetelituottajaksi 2023. Palvelusetelin myötä Omaistupien kestot tulevat laajenemaan syksyllä 2022 teetetyn tarvekartoituksen pohjalta.

Helmi Mummola – päivätoimintaa ikäihmisille

Vanhusten päivätoiminta järjestetään tiloissamme Helmi Mummolassa. Helmi Mummola sijaitsee toiminnan alussa Nummelan työväentalolla Rientolassa, jossa yhteen ryhmään mahtuu 8 henkilöä.

Rientolan tilat ovat esteettömät ja sopivat siten hyvin myös pyörätuolilla ja rollaattorilla kulkuun. Ryhmien alkaessa ja päättyessä autamme aina pukemisessa ja riisumisessa sekä tarvittaessa myös avustamamme wc-tiloihin siirtymisessä.

Ikääntyneen ei siis tarvitse jännittää ryhmiin tuloa, kun tietää saavansa aina apua. Lisäksi meillä on suunnitteilla ryhmäkuljetus, joka tarjolla Nummelan alueella sekä ainakin Vihdin Kirkonkylästä saapuville.

Tulevaisuudessa Helmi Mummolaan on suunnitteilla myös erilaisia lisäpalveluita, kuten kampaajan, hierojan, jalkojenhoitajan ja fysioterapeutin palveluita. Kartoitamme näitä palveluita tarkemmin, kun toiminta on kunnolla käynnistynyt ja Helmellä on oma liiketila Nummelassa.

Iloiset ryhmänohjaajat, harjoittelijat ja seniorivapaaehtoiset

Helmi Mummolan sydän ovat sen henkilökunta. Päivätoimintaamme ja omaistupia ohjaavat aina sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, joilla on kokemusta senioreista sekä hymy herkässä.

Käytämme toiminnassa toisiaan myös työharjoittelijoita, työkokeilijoita ja opiskelijoita, jotta voimme tarjota mahdollisuuksia tutustua alaan ja saada arvokasta työkokemusta.

Meille ovat myös seniorivapaaehtoiset lämpimästi tervetulleita! Onnistunut ikääntyminen on yhtä kuin aktiivinen ikääntyminen ja haluamme tukea näin myös varhaisvanhuuttaan viettävien vihtiläisten toimintakykyä.

Sopiva seniorivapaaehtoinen voi esimerkiksi olla yksinasuva virkeä eläkeläinen, joka etsii mielekästä tekemistä ja haluaa silloin tällöin olla mukana ryhmissämme apukätenä.

Jos haluat seniorivapaaehtoiseksi tai työharjoitteluun, ilmoittaudu tästä, niin olemme sinuun yhteydessä!

Miten toimintamme eroaa yhdistysten ja järjestöjen toiminnasta?

 • Toimintaa järjestää paikallinen yritys, jolta löytyy vanhuspalveluiden erikoisosaamista.
 • Päivätoiminta on tarkoitettu erityisesti ikääntyneille henkilöille, joille liikkuminen kodin ulkopuolelle on hankalaa ja joilla virkistystä tuova mielekäs tekeminen sekä kontaktit toisiin ihmisiin ovat vähentyneet.
 • Päivätoimintamme ja Omaistuvat järjestetään aina tutun ryhmän kesken.
 • Toimintamme on tuettua ja autamme aina saapumisesta ryhmiin ja kotiin lähtöön.
 • Omaistupatoimintaa ei ole samanlaisena toimintana muualla Vihdissä.
 • Teemme yhteistyötä paikallisten palveluyritysten, oppilaitosten sekä järjestöjen ja yhdistysten kanssa – kehittäminen ja laatu edellä!