Vanhusten päivätoiminta Vihdissä

 • Mielekästä päivätoimintaa ikäihmisille ja omaishoidettaville
 • Seuraa ja hauskaa viriketoimintaa vanhukselle ohjatussa Helmi Päivätoiminnassa
 • Toimintakykyä ylläpitävää tekemistä omaishoidettavalle Helmi Omaistuvalla

Iloa ja virikkeitä vanhuksille päivätoiminnasta

Etäpalvelu Helmi toteuttaa välittävää ja innostavaa ikäihmisten viriketoimintaa. Helmi Päivätoiminnan ja Omaistupien tarkoituksena on tarjota yli 65-vuotiaille vihtiläisille ikäihmisille sekä omaishoidettaville vertaisseuraa sekä mielekästä kotona asumista tukevaa tekemistä.

Omaistuvilla tuetaan erityisesti ikääntyneiden omaishoitoperheiden jaksamista, kun omaishoitaja saa tuoda omaishoidettavan tupatoimintaan ja käyttää tämän ajan esimerkiksi lepohetkeen, asioimiseen tai omaan harrastukseen. Toimintaa järjestetään Nummelan työväentalolla Rientolasssa (os. Pisteenkaari 3, Nummela).

Ryhmätoiminta mahdollistaa aina kotoa poispääsyn ja uusia kontakteja omaishoidettavalle.

Etäpalvelu Helmi Vanhuspalvelut

Viriketoiminta auttaa ylläpitämään ikääntyneen toimintakykyä

Moni ikääntynyt kärsii yksinäisyydestä, joka voi vaikeuttaa kotona selviytymistä ja alentaa toimintakykyä. Myös omaishoitajat tarvitsevat tukea omaan jaksamiseensa ja vaihtoehtoja omaishoidon vapaan järjestämiseen.

Vihdissä ei kuitenkaan ole enää vuosiin ollut ikäihmisten kuntouttavaa päivätoimintaa. Siksi päätimme käynnistää loppuvuodesta 2022 Nummelassa Helmi Päivätoiminnan sekä Omaistuvat, jotka ovat yksityistä päivätoimintaa ikäihmisille ja omaishoitoperheille.

Me Helmessä haluamme mahdollistaa alueemme seniorille onnistuneen ja arvokkaan ikääntymisen, jossa ei tarvitse olla pakotetusti yksin. Aktiivisten ihmisten Vihti kuuluu meille kaikille!

Miksi valita Helmi Päivätoiminta ja Omaistuvat?

 • Helmi tarjoaa ikääntyneelle hauskaa toimintakykyä tukevaa tekemistä ohjatulla ryhmätoiminnalla, jossa tavataan viikoittain tutussa porukassa kasvotusten. 
 • Helmi antaa tukea ja virkistystä omaishoitoperheille – niin omaishoitajalle kuin omaishoidettavalle ja mahdollisuuden kotoa poistumiseen.
 • Ryhmissä tapahtuva viriketoimintamme tarjoaa sopivan tekemisen lisäksi vertaisseuraa ja uusia ystäviä omaishoidettaville. 
 • Päivätoiminnan kautta yksin asuva tai yksinäinen seniori löytää vertaistukea ja uusia kontakteja elämäänsä. 
 • Ryhmät soveltuvat myös asiakkaille, joiden on haastavaa osallistua kodin ulkopuoliseen toimintaan ilman tukea.   

Tule mukaan nauttimaan Helmihetkistä ja tilaa itsellesi tai läheisellesi kuukausikortti Helmi Päivätoimintaan tai Omaistuville!

Tutustu palveluihimme

Helmi Päivätoiminta

Mitä?

Toimintakykyä ja kotona asumista tukevaa viriketoimintaa vanhuksille Vihdin Nummelassa. Tarjolla on virkistävää ja iloista tekemistä viikoittain sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ohjaamana.

Järjestämme vaihtelevasti keskusteluun, vertaistoimintaan, visailuun ja pelailuun perustuvaa toimintaa sekä liikunnallisempaa toimintaa, kuten tuolijumppaa. Pyrimme myös järjestämään kohdennettua toimintaa eri käyttäjäryhmille, kuten yksinasuville senioreille ja miehille.

Lisäksi järjestämme kaikille avointa musiikkipainotteista Helmi Sävel -ryhmätoimintaa, jossa ikääntyneet pääsevät yhdessä harrastamaan yhteislaulua, karaokea ja erilaisia musiikkipelejä. Kaikki ryhmämme sisältävät päiväkahvitarjoilun.

Kenelle?

Helmi Päivätoiminta soveltuu yli 65-vuotiaille senioreille, jotka tarvitsevat mielekästä tekemistä ja lisää sosiaalisia kontakteja. Erityisesti yksin asuvat ja yksinäiset seniorit saavat ryhmistämme sisältöä arjen iloksi ja siten kohennettua toimintakykyään.

Tavoitteenamme on, että säännöllinen osallistuminen ryhmiimme vähentää yksinäisyyden tunnetta ja mahdollistaa ikäihmisten pidemmän kotona asumisen.

Milloin?

Helmi Päivätoimintaa järjestetään keskiviikkoisin klo 9.30-11.30 Nummelan työväentalolla Rientolassa (Pisteenkaari 3, Nummela).

Jos olet kiinnostunut päivätoiminnasta läheisellesi, ole yhteydessä meihin! Kerro myös, jos läheisesi tarvitsee kuljetuksen ryhmiimme Vihdin alueelta, niin yritämme järjestää yhteiskuljetuksen.

Ryhmiimme tehdään AINA paikkavaraus tekstiviestillä tai soittamalla p. 040 960 5266 viimeistään ryhmää edeltävänä päivänä klo 15.00.

Hinta?

Helmi Päivätoimintaan osallistutaan kuukausikortilla tai lahjakortilla. Kuukausikortin saaminen ilman arvonlisäveroa edellyttää palvelusopimusta.

Helmi Päivätoiminnan kuukausikortit ovat 175 €, sisältäen 2 tuntia ryhmätoimintaa viikoittain. Kuntouttavan päivätoiminnan palvelusetelillä on myöhemmin (arviolta syksyllä 2023) mahdollista osallistua viikoittain 4h päivätoimintaan, omavastuu alkaen 120 € kuukaudessa.

Jos ryhmään osallistuja tarvitsee kuljetuksen, maksu suoritetaan aina erikseen kuljettajalle. Kuukausikortti sisältää päiväkahvit ryhmässä.

Tervetuloa tutustumaan yhden kerran ilmaiseksi! Muistathan ilmoittautua!

Avoimet Helmi Sävel -päivätoimintaryhmät

Helmi Sävel -ryhmät ovat kestoltaan 90 min ja niihin voi tulla kuka vain, joka pärjää itsenäisesti ryhmissä ja pääsee itsenäisesti tai omilla kuljetuksilla mukaan ryhmiin.

Helmi Sävel -ryhmissä on aina 1 ohjaaja paikalla. Tarjolla päiväkahvit.

Tulossa myöhemmin 2023.

Tutustu palveluihimme

Helmi Omaistupa

Mitä?

Virkistävää päivätoimintaa omaishoidettaville Helmi Omaistuvilla Vihdin Nummelassa. Omaishoitaja voi omaistupien ajan esimerkiksi levätä, harrastaa tai asioida ja näin saada lisää tukea ja voimavaroja omaishoitajan työhön.

Ryhmissämme on osallistujien määrän mukaan kaksi ohjaajaa aina mukana. Ohjaajamme ovat aina sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneita henkilöitä.

Kenelle?

Omaistupien alkuvaiheessa ryhmät painottuvat omaishoidettaviin, jotka ovat lievästi tai keskivaikeasti muistisairaita.

Päivätoimintaryhmien tapaan ohjelma vaihtelee viikoittain ja jokaisella kerralla on aina virkistävää ja iloista tekemistä. Omaistuvilla painopiste on musiikissa sekä muistin aktivoinnissa erilaisilla peleillä ja ohjatuilla keskusteluilla.

Milloin?

Meidät on hyväksytty palvelusetelituottajaksi kuntouttavaan päivätoimintaan LU-alueella! https://www.luvn.fi/fi/palvelut/kuntouttava-paivatoiminta-ikaantyneille

Helmi Omaistuvat järjestetään perjantaisin 4 tunnin ajan klo 10.00-14.00. Paikkana Nummelan työväentalo Rientola, os. Pisteenkaari 3, Nummela.

Jos sinulla on tarve saada läheisesi silloin tällöin 4 tunnin omaistupaan, niin se on mahdollista jo nyt perjantain ryhmissämme ja helmikuussa 2023 kuntouttavan päivätoiminnan palvelusetelillä!

Ryhmiimme tehdään AINA paikkavaraus tekstiviestillä tai soittamalla p. 040 960 5266 viimeistään ryhmää edeltävänä päivänä klo 15.00.

hinta?

Helmi Omaistuville osallistutaan kertamaksulla tai ikääntyneiden kuntouttavan päivätoiminnan palvelusetelillä.

Omaishoitajat voivat käyttää lakisääteisiä vapaapäiviään omaistuvillamme 4 tunnin viikkoryhmissämme. Ryhmiimme on myös kuljetusmahdollisuus Vihdin alueella. Päivätoiminnan palvelusetelistä jää maksettavaksi omavastuu 120 € / kuukaudessa, kuljetuksen kanssa 160 € kuukaudessa.

Kertamaksu 4 tunnin tuvillemme on 80 €. Kertakävijöille ei ole kuljetusmahdollisuutta.

Omaistuvillamme osallistujat saavat aina sekä lounaan että päiväkahvin.

Tervetuloa tutustumaan yhden kerran ilmaiseksi! Muistathan ilmoittautua!

Helmi Mummola – päivätoimintaa ikäihmisille

Vanhusten päivätoiminta järjestetään tiloissamme Helmi Mummolassa. Helmi Mummola sijaitsee toiminnan alussa Nummelan työväentalolla Rientolassa, jossa yhteen ryhmään mahtuu 8 henkilöä.

Rientolan tilat ovat esteettömät ja sopivat siten hyvin myös pyörätuolilla ja rollaattorilla kulkuun. Ryhmien alkaessa ja päättyessä autamme aina pukemisessa ja riisumisessa sekä tarvittaessa myös avustamamme wc-tiloihin siirtymisessä.

Ikääntyneen ei siis tarvitse jännittää ryhmiin tuloa, kun tietää saavansa aina apua. Lisäksi meillä on suunnitteilla ryhmäkuljetus, joka tarjolla Nummelan alueella sekä ainakin Vihdin Kirkonkylästä saapuville.

Tulevaisuudessa Helmi Mummolaan on suunnitteilla myös erilaisia lisäpalveluita, kuten kampaajan, hierojan, jalkojenhoitajan ja fysioterapeutin palveluita. Kartoitamme näitä palveluita tarkemmin, kun toiminta on kunnolla käynnistynyt ja Helmellä on oma liiketila Nummelassa.

Iloiset ryhmänohjaajat, harjoittelijat ja seniorivapaaehtoiset

Helmi Mummolan sydän ovat sen henkilökunta. Päivätoimintaamme ja omaistupia ohjaavat aina sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, joilla on kokemusta senioreista sekä hymy herkässä.

Käytämme toiminnassa toisiaan myös työharjoittelijoita, työkokeilijoita ja opiskelijoita, jotta voimme tarjota mahdollisuuksia tutustua alaan ja saada arvokasta työkokemusta.

Meille ovat myös seniorivapaaehtoiset lämpimästi tervetulleita! Onnistunut ikääntyminen on yhtä kuin aktiivinen ikääntyminen ja haluamme tukea näin myös varhaisvanhuuttaan viettävien vihtiläisten toimintakykyä.

Sopiva seniorivapaaehtoinen voi esimerkiksi olla yksinasuva virkeä eläkeläinen, joka etsii mielekästä tekemistä ja haluaa silloin tällöin olla mukana ryhmissämme apukätenä.

Jos haluat seniorivapaaehtoiseksi tai työharjoitteluun, ilmoittaudu tästä, niin olemme sinuun yhteydessä!

Miten toimintamme eroaa yhdistysten ja järjestöjen toiminnasta?

 • Toimintaa järjestää paikallinen yritys, jolta löytyy vanhuspalveluiden erikoisosaamista.
 • Viriketoimintamme on tarkoitettu erityisesti ikääntyneille henkilöille, joille liikkuminen kodin ulkopuolelle on hankalaa ja joilla virkistystä tuova mielekäs tekeminen sekä kontaktit toisiin ihmisiin ovat vähentyneet.
 • Päivätoimintamme ja Omaistuvat järjestetään aina tutun ryhmän kesken.
 • Toimintamme on tuettua ja autamme aina saapumisesta ryhmiin ja kotiin lähtöön.
 • Omaistupatoimintaa ei ole samanlaisena toimintana muualla Vihdissä.
 • Teemme yhteistyötä paikallisten palveluyritysten, oppilaitosten sekä järjestöjen ja yhdistysten kanssa – kehittäminen ja laatu edellä!