Helmipalvelut 2024 & asiantuntijatehtävät kutsuvat!

15.12.2023

Tammikuussa 2024 tulee jo 5 vuotta, kun perustin isolla intohimolla yritykseni Etäpalvelu Helmen. Olin vakuuttunut siitä, että kuvapuhelimilla järjestettävä virkistystoiminta senioreille koteihin ja palvelutaloihin tulee olemaan huippujuttu. Näin omin silmin vuosina 2014-2018, miten Kaunialan Palvelu-TV toiminta toi lisää mielekästä tekemistä ja ystäviä iäkkäille sotainvalideille ja heidän leskilleen. Olin ideani kanssa yhtä aikaa oikeassa, mutta myös väärässä. Ajoitus ei ollut oikea eikä tekniikka ollut vielä riittävällä tasolla silloisissa laitteissa. Nyt koronan ja etähoivan käytön jälkimainingeissa ollaan onneksi vihdoinkin havahduttu etäryhmätoiminnan mahdollisuuteen osana toimintakykyä tukevia vanhuspalveluita.

Näihin viiteen vuoteen on mahtunut monta eri yhteistyöviritystä ja todella kovaa työtä! Uskon edelleen siihen, että lähitulevaisuudessa digi valtaa myös vanhuspalvelut entistä vahvemmin. Kuitenkaan selkeää kuluttajamarkkinaa ja ostovoimaa ei vielä löydy, ellei ns. suuret ikäluokat ikääntyessään löydä digiä vahvemmin omaksi ilokseen. Mielestäni kuntien ja hyvinvointialueiden tulisi miettiä, miten mm. palvelusetelit saadaan osaksi kotiin vietäviä etäpalveluita. Palveluntuottajia etäpalveluiden kuluttajamarkkinaan tänä päivänä varmasti jo löytyy.

Olen ennen Helmen perustamista tehnyt mielenkiintoisia kehittämishankkeita, joissa digipalveluiden lisäksi kehitetty mm. kotiin vietäviä vanhuspalveluita. Nyt olen isolla innolla tavoittelemassa uutta kehittämistyötä, jonka rinnalla voisin jatkaa Vire-Lavis ryhmiä. Katseeni kohdistuu heti vuoden vaihteen jälkeen haastaviin asiantuntijatehtäviin ja kehittämisprojekteihin, joissa on tekemisen meininkiä ja aitoa halua kehittää entistä parempia vanhuspalveluita! 😊

Kehittämisterveisin,

Laura, gerontologian asiantuntija – TtM