Helmi Mummola

Ensimmäinen Helmiryhmä -kevättä rinnassa!?

Etäpalvelu Helmen pilottiryhmä on käynnistynyt maaliskuun lopulla ja mukana on osallistujia Vihdistä ja Lohjalta. Iloiset tuolijumppaajat olivat tänään jo odottamassa ohjaajaa kuvapuhelintensa ääressä. Aurinkoiset ilmeet olivat näillä rouvilla ja ohjaajalla – lienee kaikilla jo kevättä rinnassa?

Helmen ohjatut etäryhmät perustuvat siihen ajatukseen, että seniori saa suoraan kotiinsa muiden ihmisten seuraa, liikuntaa, virikkeellisiä ryhmiä – ja siten hänen ei tarvitse olla yksin eikä harrastusta varten erikseen lähteä mihinkään. Monelle ikääntyvälle seniorille juuri kotoa lähteminen voi olla haastavaa, varsinkin jos toiminta on jo keskittynyt etupäässä kotiympäristöön. Tämän takia Helmen palveluista hyötyvät myös esimerkiksi palvelutaloon muuttaneet seniorit, jotka haluavat nähdä myös ihmisiä kotinsa ulkopuolelta. Lisäksi ryhmiin voi tulla myös kaikki ne yli 65-vuotiaat seniorit, jotka haluavat lisää mielekästä ja uutta sisältöä elämäänsä sekä uusia kontakteja.

Helmi kehittää 3kk kestävän pilottijakson aikana palveluaan senioreiden ja heidän läheistensä kokemuksien ja ideoiden avulla. Pilotin alussa ja lopussa asiakkaita ja omaisia haastatellaan tätä varten. Lisäksi Helmi haluaa luoda uudenlaisten mallin myös Ystävätoimintaan, jota voidaan lähteä myöhemmin kehittämään esimerkiksi SPR:n kanssa. Tästä syystä Helmen pilotissa on myös mukana Vihdin SPR:n seniori-ikäisiä vapaaehtoisia, jotka voivat arvioida palvelun sopivuutta myös tulevaisuudessa etäpalveluna toteutettavaan ystävätoimintaan.

Mukaan Helmipilottiin mahtuu edelleen vielä muutama osallistujia!

ILMOITA SENIORI MUKAAN VIHDISTÄ, LOHJALTA TAI KARKKILASTA!

Aurinkoisin terveisin,

Laura p. 040-9605266