Helmipalvelun kuulumisia keväältä – ja suunnitelmia syksylle!

Etäpalvelu Helmen huhti-toukokuu on edennyt vauhdikkaasti, sillä käynnissä olevan pilottiryhmän lisäksi Helmi on ollut erilaisissa tapahtumissa, joista viimeisin Perhebileet -tapahtuma 18.5 Nummelassa. Etäpalvelu Helmi alkaa pikkuhiljaa tulla tutuksi yhä useamalle seniorille ja heidän läheisille. Saatujen alustavien palautteiden perusteella kuvapuhelimen välityksellä ohjattu ryhmätoiminta koetaan mukavaksi ja arkea rytmittäväksi tapahtumaksi, jota osataan odottaa!

Pilottiryhmän osallistujat ovat saaneet huhtikuun alusta viikoittain keskimäärin kaksi HelmiJumppaa ja yhdestä kahteen HelmiPorinat ryhmää. Teemana ryhmissä ovat olleet erilaiset visailut, bingo, Sävelsirkun (Sentina Oy:n) ääniohjelmistot ja ohjatut keskustelut. Helmipalveluista tehty tuore esittelyvideo kuvaa hyvin palvelun sisältöä, jossa tiivistyy ilo, yhdessäolo, hauskuus ja toimintakyvyn ylläpitäminen helposti omasta kodista käsin!

Etäpalvelu Helmen toiminta-alue on tällä hetkellä ja siirtymässä lähemmäksi PK-aluetta, sillä Vihdin, Lohjan ja Karkkilan lisäksi, mukana on Kirkkonummi, Espoo ja Helsinki. Tarkoituksena on hakea lupia myös muualle Uudenmaan alueelle. Etäpalvelu Helmi on yksityisten sosiaalipalvelujen, kotipalvelujen tukipalvelujen, tuottaja. Tämä tarkoittaa sitä että toiminta on luvanvaraista ja jokaiseen kuntaan/ kaupunkiin on ko. luvat haettava. Lupien hakeminen on vienyt juuri kevättalvella paljon aikaa, mutta nyt isoimmat PK-seudun kaupungit ovat jo saatu sekä ”loput” parhaillaan haussa.

Senioreille on todella paljon erilaisia kotiin vietäviä tukipalveluita ja hoivapalveluita, mutta onko kukaan ajatellut, että kuvayhteyden avulla jopa pienempikin kotipalveluja tuottava yritys voisi säästää aikaa ja rahaa sekä samalla monipuolistaa nykyisiä palveluitaan juuri etäyhteyden avulla? Konkreettinen esimerkki voisi olla pienempien hoivakäynnin korvaaminen kuvapuhelimen avulla, jolloin asiakkaan luokse ei tarvitse mennä, jos kyseessä voinnin tai lääkkeenoton seuranta. Lisäksi osa kotiin vietävistä palveluista on myös seuranpitoa vanhusasiakkaalle, jolloin yhdessä jutellaan, luetaan tms. Tämänkaltaiset palvelut ovat myös helposti saatavilla kuvayhteyden avulla tehtäviksi. Lisäksi oheispalveluna on mahdollista tarjota omille asiakkaille pääsyä Helmen ohjattuihin ryhmiin. Näin pienempikin kotipalveluyritys erottuu helposti kilpailijoistaan!

HelmiYritys -paketin idea on mahdollistaa myös kuvapuheluiden hyödyntäminen monissa eri organisaatioissa, kuten vaikkapa järjestöissä, joissa kuvapuhelut tuovat mahdollisuuden oman toiminnan toteuttamiseen etäryhmissä tarjoten uusia ulottuvuuksia esim. vertaistukeen tai kouluttamiseen. Kosketuksella toimivan kuvapuhelimen lisäksi Etäpalvelu Helmen palveluvalikoima laajenee lähitulevaisuudessa myös siten, että kuvapuhelimen lisäksi etäyhteyden voi muodostaa myös omalta tietokoneelta seniorin tietokoneelle. Tähän ohjelmistoon kuuluu myös erilaisia ominaisuuksia ja mahdollisuus ryhmäkuvapuheluihin. Näin ollen ne seniorit, jotka jo ovat tottuneita tietotekniikan käyttäjiä, voivat saada esim. hoitohenkilökuntaan yhteyden omalta tietokoneelta!

Helmen pilottiryhmä on nyt edennyt yli puolivälin ja tulee päättymään juhannusviikolle. Tuolloin tehdään loppuhaastattelut ja kyselyt vielä kaikille osallistujille. Helmen ryhmät ovat tämän jälkeen kesätauolla ja elokuun alussa startataan uudestaan. Uusia osallistujia saadaan myös toivottavasti Espoon ja Helsingin alueelta! Lisäksi HelmiYritys pilottiin etsitään edelleen kumppaneita mukaan! Ilmoittaudu pian!

Kerättyjen palautteiden (Helmipilotti ja kyselyt erilaisissa tapahtumissa) ja Helmipalveluiden suunnittelutiimin pohjalta seuraavat ideat toteutetaan Helmipalveluissa ensi syksynä:

  1. HelmiPorinoissa itseohjatuvat ryhmät, kuten vaikkapa päiväkahvit- tai muu keskusteluryhmä.
  2. HelmiPorinoihin hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä asiantuntijaluentoja yhteistyössä lähialueen järjestöjen ja yhdistysten kanssa.
  3. Etäystävätoiminta osana Helmen palvelupakettien tarjontaa ja lähitulevaisuudessa yhteistyössä esim. SPR:n kanssa.

Tervetuloa mukaan Helmen KESÄRYHMÄÄN touko-, kesä- ja elokuun ajaksi!

VARAA PAIKKASI TAI ILMOITA LÄHIPIIRIN SENIORI MUKAAN!

HUOM! Paikkoja rajoitetusti! Voit ostaa myös lahjakortin läheisellesi!

Iloisin terveisin,

Laura p. 040-9605266

info@etapalveluhelmi.fi