Helmi Seniori

Etäpalvelu Helmen vinkit senioreiden videokuvapuheluiden käyttöön

Mitä videokuvapuhelut ovat ja mitä vaihtoehtoja on tarjolla senioreille?

Videokuvapuheluiden soittamiseen ja siten sosiaalisten kontaktien ylläpitämiseen on tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja. Vanhustyön keskusliitto on koonnut senioreille ja seniorin läheisille vinkkilistan ikäihmisten auttamiseen Koronaepidemian takia, joista yksi tuen muoto on videokuvapuhelut läheisten kanssa. Nämä löytyvät Vanhustyön Keskusliiton sivuilta: Ajankohtaista / Vinkkilista/Virikkeellistä tekemistä -osion lopusta kohdasta ”some ja nettipuhelut”, jotka ohjaavat Ylen digitreeni peruskurssi -sivuille.

Kuvapuheluiden käytön haasteita senioreilla

Digitalisaatiosta huolimatta kaikki ikäihmiset eivät osaa käyttää esimeriksi WhatsApp -tai Skype- videokuvapuheluita. Usein syy tähän lienee se, että digitaidot ovat heikot ja liian pieni näyttö tekee käytöstä vaikeaa. Myös erilaiset painikkeet ja valikot saattavat olla haastavia käyttää, jos esimerkiksi näkö on heikentynyt. Kuvakoko mobiili- ja tablet -laitteilla jää käyttäjän tarpeisiin nähden usein liian pieniksi, vaikka käyttö muuten onnistuisikin.

Miten seniori, omainen tai ryhmänohjaaja hyötyvät Artic Touch-kuvapuhelimen käytöstä?

Etäpalvelu Helmi tarjoaa erittäin helpon vaihtoehdon videokuvapuheluihin seniorin ja seniorin läheisten välillä Artic Touch -kuvapuhelimella. Omainen saa etäyhteyden senioriin helpolla videokuvapuhelulla, ns. omaisliittymällä, joka toimii omalta kännykältä tai tietokoneelta. Lisäksi Helmipalvelut mahdollistavat ison näytön ansiosta myös erilaiset ryhmätoiminnot siten, että kaikki etäryhmään osallistuvat seniorit ja ryhmänohjaaja voivat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

Artic Touch -Kuvapuhelimen edut:

  • ei vaadi aiempaa tietoteknistä osaamista
  • iso näyttö mahdollistaa helpon käytön
  • iso näyttö mahdollistaa autenttisen kuvapuhelukokemuksen
  • kaikki senioreiden etäryhmään osallistujat näkevät toisensa
  • tuo turvaa kotona asumiseen niin seniorille kuin läheiselle – videokuvayhteys
  • helpolla omaisliittymällä!
Etäpalvelu Helmi Vanhuspalvelut

Lisätietoja Helmipalveluista:


Laura Teittinen, TtM
Etäpalvelu Helmi Oy
etapalveluhelmi@gmail.com
www.etapalveluhelmi.fi