Helmi Hyvinvointivalmennuksen kuulumiset

Motivaation vahvistaminen tärkeää

Valmennuksessa oli vuorossa liikunta-aiheinen teema 11.9.2019. Osallistujat ovat onnistuneet mukavasti asettamissaan tavoitteissa. Keskustelimme motivaation vahvistamisesta, joka useimmille se suurin haaste – löytyisikö liikuntakaveri jostain liikuntajärjestöstä (Suomen Latu) ja olisiko kivat treenivaatteet itseä kannustava asia tai palkinto onnistumisista.

Tukea uniongelmiin- osallistujat löysivät vertaisen

Juttelimme myös vuorokausirytmin hallinnasta ja unesta. Aika monella tuntuu haasteena olevan joko vuorotyön aiheuttama epäsäännöllinen rytmi tai ylitöistä johtuvat haasteet. Silloin unohtuu usein myös ateriarytmi, joka kostautuu kovana nälkänä ja väsymyksenä kotiin tullessa. Päikkärit voivat venyä ja silloin hyvä yöuni on menetetty. Osallistujat löysivät uniasioissa toisensa ja sopivat keskinäisestä vertaistuesta. Tämä on ollut yksi asettamamme tavoite, ja se näyttää jo toteutuvan.

Testaamiseen pitää varata resursseja

12.9.2019 jatkui etäpilates. Nyt testasimme kameran asentamista, joka onnistui ja ohjaaja-Mari saatiin näkymään erittäin hyvin osallistujille.

13.9.2019 testataan etäyhteyksiä yhteistyökumppaneiden, Karviaisten kuntayhtymän henkilökunnan ja Gery RY:n Maija Soljanlahden kanssa. On hyvä, että tiimissämme on kaksi henkilöä, kaikki testaukset on saatu toteutumaan reaaliolosuhteissa.

Työnkuva huomioitava hyvinvointivalmennuksen ajoituksessa

Varsin nopean rekryaikataulun johdosta emme tulleet kesäkuussa ajatelleeksi, että Maa- ja kotitalousnaisista rekrytoidut osallistujat ovat kokeilun toteutusajasta, elo-lokakuu, johtuen haastava valinta. Maatalousyrittäjillä sadonkorjuutyöt vievät kaiken ajan ja karjatilallisten työrytmin sovittaminen toimistotyöhön on haastavaa. Erilaisissa työtehtävissä oleville tuleekin jatkossa miettiä omat ryhmät ja aikataulut, jotta osallistuminen on mahdollista.