Kelassa esittelemässä etäkuntoutusratkaisuja

Etäpalvelut ovat todellisessa nosteessa. Tuntuu, että kokeilumme idea, etävertaisryhmä kuuma peruna juuri nyt! Kela tekee parhaillaan kartoitusta käytössä olevista etäkuntoutussovelluksista ja sisällöistä, joita voidaan jatkossa hyödyntää Kelan kuntoutuksessa. Vuonna 2016 alkaneet projektin tulokset etäkuntoutuksen vaikuttavuudesta ovat niin myönteiset, että Kelan kuntoutus panostaa asiaan.

Pääsimme kertomaan Etäpalvelu Helmestä ja käynnissä olevasta kokeilustamme. Otimme puolen tunnin aikana etäyhteyden Rovaniemelle. TrueConnector – sovellus toimi täydellisesti ja Kelan asiantuntijat olivat vaikuttuneita. Erityisesti heitä viehätti Helmen ydinidea: vuorovaikutus koko ryhmän välillä, joka mahdollistaa nopean ryhmäytymisen ja vertaistuen voimaannuttavan vaikutuksen. Uskomme, että Etäpalvelu Helmi tullaan listaamaan Kelan kuntoutuspalvelujen sisältö – ja teknologiakumppaniksi.

Hyvinvointivalmennuksen liikunta osuus alkoi pilateksella

Tällä viikolla oli myös kaksi valmennusta, terveyttä edistävä ruokavalio ja pilates. Fysioterapeutti ja pilatesohjaaja Mari Keräsen ohjaama, rauhallinen mutta tehokas pilates onnistui yllättävän hyvin etänä. Tosin erillisen kameran asetukset eivät vielä onnistuneet, joten asiaa pitää selvittää. Eräs osallistuja totesi, ettei haittaa, vaikka tulee suoraan navetantuoksuisena tunnille.