Syksyisiä kuulumisia Etäpalvelu Helmestä

Dumppaa diabetes -kokeilua 3kk Helmipalveluissa

Etäpalvelu Helmessä on ollut varsin kiireinen syksy, sillä Dumppaa diabetes -kokeiluun on panostettu täysillä 3kk ajan elo-lokakuussa! Kokeilussa halutaan kehittää tyypin 2 diabeteksen ennaltaehkäisyyn uudenlainen kustannustehokas ratkaisu hyödyntämällä etäteknologiaa työikäisten tavoitteellisessa elintapaohjauksessa. Helmen tiimi pyrkii aktiivisesti luomaan kokeilulle jatkopolkuja mm. hakemalla SIB-kumppaniksi, jossa ideana on luoda tavoitteelliset investoinnit hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen yhteistyössä julkisen sektorin, yksityisten sijoittajien ja muiden palveluntarjoajien kanssa. Tästä kerron dumppaa diabetes -blogissa lisää kun asiat etenee.

Hoivayritykset haluavat erottua etäpalveluilla

Helmipalvelut ja niiden ympärille rakennettu konsepti ovat kiinnostaneet yhä enemmän myös erilaisia hoiva- ja hyvinvointialan yrityksiä sekä Kelaa. Osallistuimme Kelan markkinakartoitukseen 30.8.19, jossa Kelan asiantuntijoille esiteltiin etäpalvelun monia mahdollisuuksia osana vuorovaikutteista etäkuntoutusta ja etävertaisryhmän idea. Lisäksi etenkin kotipalveluja senioreille tuottavat eri kokoiset organisaatiot ovat pk-seudulla osoittaneet tarpeensa uudenlaiselle tavalle järjestää omaa työtä ja tarjota asiakkailleen laadukkaita kotipalveluita hyvinvoinnin tueksi. Kilpailu asiakkaista on kovaa ja palveluntarjoajia on useita esim. pelkän Helsingin alueella (näin kertoi eräs kotipalveluyrittäjä Helsingistä ”Iloa ja hyvinvointia etäpalveluilla” -tapahtuman keskustelutilaisuudessa 11.10). Etäpalvelu Helmi haluaa mahdollistaa samat arvot omaaville hoivayrityksille etäteknologiaa, joilla erottua muista palveluntuottajista. ”Erotu etäpalveluilla” -slogan tiivistää hyvin palvelun idean hoivayrittäjille, samoin myös toinen ”Iloa ja hyvinvointia etäpalveluilla”.

Etäteknologian hyödyntäminen vanhuspalveluissa nostettu mediassa vahvasti esille!

Eri medioissa on viime aikoina ollut jälleen esillä etäteknologian hyödyntäminen vanhustyössä (tuorein esim. Helsingin Sanomien pääkirjoitus 14.10.19). Tämä osoittaa sen, että uudenlaiset etäpalvelut ja etäteknologia ovat tulossa kiinteäksi osaksi hoivatyötä tuoden kustannussäästöjä ja uudenlaisia mahdollisuuksia, joilla vastata hoitajapulaan, työn uudelleen organisointiin sekä uusien palveluiden kehittämiseen vanhusväestölle. Tämän takia on nykyään helppoa keskustella etäpalveluiden tarpeellisuudesta juuri em. faktojen valossa. Etäpalveluilla voidaan ennaltaehkäistä sairauksia ja tukea toimintakykyä monipuolisesti – niin senioreilla kuin työikäisillä. Nyt on juuri oikea hetki ottaa käyttöön uutta teknologiaa ja uusia etäpalveluita, sillä sekä väestön ikääntyminen että tyypin 2 diabetes ovat valtava kustannuserä yhteiskunnassamme!

Ps. Helmipalvelut ovat esillä Hyvinvointiteknogiamessuilla Porissa ja Raumalla marraskuussa (27-28.11)

Toivottavasti nähdään messuilla! Mukavaa syksyn jatkoa!

t. Laura