Helmi tulevaisuudessa mukana sekä julkisella että yksityisellä sektorilla!

Koko syksyn on ollut vahvasti eri medioissa esillä terveysalan digitalisoituminen ja tähän liittyvät monet mahdollisuudet. Helmipalvelut ovat ehkä juuri siksi herättäneet kiinnostusta viime aikoina sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoissa. Monet erilaiset yritykset etsivät juuri terveysteknologiasta ratkaisuja kustannustehokkaaseen ja samalla laadukkaaseen hoivaan ja kattavampiin palveluihin.

Helmen tarjoama palveluvalikoima mahdollistaa jatkossa niin hoivaa, viriketoimintaa, kuntoutusta kuin elintapaohjausta etäyhteyden avulla. Myös omaishoitajille on tarjolla ns. etävertaisryhmä -malli, joka tarjoaa vertaistukea ja ohjattua ryhmätoimintaa. Dumppaa diabetes -kokeilussa syksyllä kehitetty etävertaisryhmän malli sopii hyvin juuri omaishoitajille, koska osallistua voi omasta kodista käsin ja siten saada arkeen pieni virkistyshetki tapaamalla etänä muita ja osallistumalla ohjattuun ryhmätoimintaan.

Uusimmista palveluista HelmiPiste on palvelu, josta olen myös erittäin innoissani! HelmiPiste mahdollistaa tulevaisuudessa palvelutalolle ja hoivakodeille ohjattua viriketoimintaa ilman hoitajan läsnäoloa ja työaikaa. Ideana on samalla myös tuoda kontakteja muista senioreista talon ulkopuolelta ja siten tarjota laajemmat verkostot ja vanhusten arkea ilahduttavaa sekä toimintakykyä tukevaa tekemistä. Kaikissa hoivakodeissa ja palvelutaloissa ei talon omat resurssit kuitenkaan riitä aktivoivan ja monipuolisen viriketoiminnan tarjoamiseen. HelmiPisteeltä on myös tarvittaessa saatavilla etäyhteys lääkäriin, joka tekee palvelusta varsin monia hoivakoteja ja palvelutaloja hyödyttävän kokonaisuuden, joka tuo myös kustannussäästöjä ja tukee talon omia toimintoja.

Ps. Helmipalvelut ovat esittelyssä Porissa 27.11.19 ja Raumalla 28.11.19 Hyvinvointiteknologian messuilla. Tervetuloa tutustumaan Helmeen ja hakemaan Helmen uunituore esite!

Terkuin Laura