Kokeilujen ensimmäinen sparrauspäivä

Osallistuimme päivään, jossa kuulimme muiden kuulumiset ja asiantuntija-alustukset. StopDia –tutkimuksen tulevasta seminaarista infottiin, ja Leena osallistui THL:ssä seminaariin 21.8. Tulokset ovat rohkaisevia kokeilumme kannalta, koska merkittäviä muutoksia laajassa StopDia –tutkimuksessa saantiin ryhmässä, joka sai elintapaohjausta. Lisäksi ko ryhmä käytti kännykkäapplikaatio, joka tuki muutoksessa. Leena twiittasi seminaarista ahkerasti, painottaen ryhmien elintapaohjauksen positiivisia tuloksia.

Monipuolista viestintää niin somessa kuin perinteisesti

Etäpalvelu Helmen verkkosivuille luotiin Dumppaa diabetes- osio, jossa ajankohtaiset kuulumiset, blogi ja yhteistyökumppanit. Toimitusjohtaja Laura Teittinen haastoi itsensä mukaan elintapamuutokseen, ja blokkaa aiheesta

Helmen Linked In -sivuille on tehty postauksia kokeilun edistymisestä, ja Leena on jakanut ne hieman eri näkökulmalla omassa profiilissaan. Helmen Facebook-sivuille ja Instaan on tehty useita postauksia aiheesta. Postaukset on jaettu Lauran ja Leenan omilla sometileillä.

Lehdistötiedote lähetettiin 8.8. laajalle joukolle järjestöjä, terveydenhuollon ja liikunnan toimijoita sekä sanomalehtiä. Tiedote sai hyvän vastaanoton ja jutut kahteen potilasjärjestön jäsenlehteen on sovittu.